ABOUT ME

I'm Sonja, 20-year-old Finnish girl who lives in Tampere. I'm originally from Oulu, but I moved in Tampere in August 2014. I live with my boyfriend, and I'm studying printing production in Tampereen seudun ammattiopisto. I have no idea what I want for my life, but I'm going to figure it out. In this blog I'm going to tell about my life, style and everything else what is important (or not) to me. Welcome to my blog! 

¡Hola! Soy Sonja, tengo 20 años y vivo en Finlandia. Hablo un poco de español, y me gustaría aprender a hablar más. Puede comentar a mí en español, voy a tratar de responderle lo mejor que pueda. Bienvenidos a mi blog! 

Olen Sonja, Oulusta kotoisin oleva vuonna 1994 syntynyt tyttö. Asun tällä hetkellä Tampereella avomieheni (apua, poikaystävän!! avomies kuulostaa niin vanhalta!!) kanssa pienessä kaksiossa.

Olen koulutukseltani ylioppilas
(kevät 2013, OSYK) ja emäntä (kevät 2014, OPAO, kotitalouskoulu). Hain opiskelemaan Tampereelle useaan eri paikkaan ja viimein jälkihaussa minua tärppäsi: pääsin opiskelemaan painoviestintää Tampereen seudun ammattiopistoon. Aloitin opinnot siellä elokuussa 2014 ja opinnot kestävät näin yo-pohjaisena kaksi vuotta. Minulla ei ole mitään hajua mitä haluan tehdä isona työkseni, mutta minulla on erilaisia unelmia tulevaisuudestani. Lähdin syksyllä 2013 seuraamaan yhtä unelma-ammateistani hevosenhoitajakouluun, mutta tämä unelma ei osoittautunut oikeaksi, joten lopetin opinnot marraskuun alussa 2013. Tammikuussa aloitin kotitalouskoulun ja valmistuin sieltä keväällä 2014. Mitään oikeaa ammattia sieltä ei saanut, mutta emänniksi (ja isänniksi) me valmistuneet itseämme kutsumme.

Toimin nyt myös Oriflame-edustajana, joten minun kauttani voi tilata Oriflamen tuotteita. Kysy lisää sähköpostilla sonyhilu@hotmail.com

Olen pituudeltani 175cm ja painan noin 60kg. Varhaisteininä koin itsetunto-ongelmia painoni vuoksi, en siksi että olisin ollut ylipainoinen, vaan koska en ollut samanpainoinen kuin minua lyhyemmät kaverini (olen tehnyt aiheesta postauksen). Olen ollut aina tosi huono urheilemaan, olen kokeillut eri harrastuksia, mutta en ole löytänyt itselleni sitä oikeaa. Aloitin säännöllisen pilatesreenin, jotta kotitalouskoulussa mahaan ja reisiin ilmestyneet viisi liikakiloa muuttuisivat lihakseksi. Kesän erinäiset juhlat ja mökkiremontin alkaminen keskeyttivät säännöllisen treenaukseni viidennen päivän kohdalla, joten saa nähdä jatkanko treeniä joskus (vaiko ollenkaan). Remontointi on kovaa hommaa, joten käy se treenistä sekin.

Hiusten väri mulla muuttuu vähän väliä, tällä hetkellä pääni on punainen keskiruskea vaaleilla raidoilla. Lävistyksiä mulla on korvissa (oikeassa 3 + rusto ja vasemmassa 3, en kyllä tällä hetkellä pidä koruja kun rustossa vaan). Mulla on ollut huulikoru ja napakoru. Mulla on myös vasemman käsivarren sisäsyrjässä unisiepparitatuointi.


Olen blogannut vuodesta 2009 ja blogi on vaihtanut nimeään vähintään pari kertaa vuodessa. Lukijamäärä on pysynyt kokoajan alle 50:n, ensimmäinen blogi keräsi lukijoita enemmän kuin nämä uudemmat (olenkohan muuttunut tylsemmäksi :D). Vanhempani ovat olleet naimisissa jo 25 vuotta ja minulla on isosisko, joka matkustelee paljon, mutta asuu tällä hetkellä Helsingissä. Meillä on ollut siskon kanssa yhteensä seitsemän hamsteria, mutta tällä hetkellä kummallakaan ei ole lemmikkejä. Avopuolisoni äidillä sen sijaan on kolme koiraa (ja pari kania ja useita kaloja), joista yhteen olen erityisen ihastunut.

Haaveilen erinäisistä asioista, kuten hyvästä työpaikasta ja ammatista, koirasta (ja tulevaisuudessa useammasta, sekä muista eläimistä), kauniista kodista, vehreästä puutarhasta, joka on niin suuri, että sinne voisi vaikka eksyä; suuren suuresta vaatehuoneesta ja isosta kenkätelineestä.

Sitten kun aika on oikea, haluan mennä naimisiin, kokeilla kirjoittaa kirjan ja saada lapsia. En ehkä ihan tuossa järjestyksessä, mutta kuitenkin. Unelmana on ostaa joku päivä vanha talo maalta ja kunnostaa se, rakentaa pihapiiriin talli tai kunnostaa vanha jo olemassa oleva, ostaa hevosia, koiria, kissoja, kanoja, vuohia ja lampaita, opetella tekemään erilaisia ruokia ja leipomuksia, sekä elää onnellista elämää. Toisessa unelmassa pidän maaseutumatkailumajoitusyritystä yhdessä siskoni, kaverini ja mieheni kanssa, mutta se on sitten jo toinen tarina. Kolmas unelma pitää sisällään elämän suurkaupungissa, uran menestyvänä muotisuunnittelijana ja oman kattohuoneiston. Eikä saa unohtaa käsilaukkukoiria ja jumalattoman isoa walk-in-vaatehuonetta, joka sisältää hirmuisesti kenkiä ja vaatteita. Siinä unelmassa tietyn malliset korkokengät eivät murskaisi varpaitani ja jalkani olisivat puoli numeroa pienemmät, eivätkä ärsyttävää 39½ kokoa.

Tykkään tehdä käsitöitä: ommella, neuloa ja virkata; askarrella, valokuvata, piirtää, korjata asioita, tuunata ja fiksata, kirjoittaa, eläimistä, ihmisistä, yksin olosta, muiden seurasta, matkustelusta, poikaystävästä, perheestä, mummosta ja papasta, mökkeilystä, maaseudusta, unelmista, haaveista ja niiden toteuttamisesta, sisustamisesta ja sen suunnittelusta, muodista, kirjoista, ruoanlaitosta ja leipomisesta, Totorosta, nukkumisesta, opiskelusta, taulukoiden tekemisestä, suunnitelmista, silloin tällöin siivoamisesta, villasukista, itse tehdyistä jutuista, unisieppareista, emali-astioista, vanhoista ränsistyneistä rakennuksista, väreistä, puutarhasta, kesästä ja luonnosta. Eikä siinä vielä kaikki.

No comments:

Post a Comment