Monday, October 6, 2014

Hiusten käsittelyä – varoittava esimerkki

Hiusteni kunto on erittäin huono, koska käsittelin niitä liikaa kemikaaleilla (värjäys ja vaalennus). Siksipä en todellakaan ikinä missään nimessä suosittele kenenkään kohtelevan hiuksiaan samalla tavalla kun minä olen kohdellut omiani. Tämä postaus olkoon hyvä esimerkki siitä, miten EI kannata tehdä. Jos haluat vaalentaa hiuksesi, kannattaa se tehdä vähitellen (esim. raidoittamalla) ja mieluiten kampaajalla, vaikka se hintavaa onkin.


Tässä postauksessa ajattelin (instagram)kuvien avulla käydä läpi viimeisen vuoden aikaisia hiuksiani. Kuten ystäväni ja pidempään blogiani seuranneet tietävät, on minulla tapana vaihtaa hiusten väriä tummasta vaaleaan liian usein ja liian nopeaa. Hiukset eivät tykkää vaalentamisesta tai värjäämisestä, koska vaalennusaineissa olevat kemikaalit vahingoittavat hiuksia. En todellakaan ole hiusalan asiantuntija ja olen nyt vuoden aikana käsitellyt hiukseni kokonaan itse marketeista ostamillani väreillä ja vaalennusaineilla. Mikäli haluat tehdä hiuksillesi jotain, kannattaa pyytää neuvoa asiantuntijoilta tai jopa mielummin antaa asiantuntijan hoitaa homma.

LOKAKUU 2013


Värjäsin just ennen Kiuruvedelle muuttoa (elokuussa 2013) hiukset mustaksi ekaa kertaa elämässäni. Äiti ei oo ikinä tykännyt ajatuksesta että värjäisin mustaksi, joten en sitten viitsinyt kotona asuessani niitä mustiksi asti värjätä vaan olin tyytynyt tosi tummaan ruskeaan (melkein mustaan). Kun muutto pois kotoa koitti, tajusin tilaisuuteni tulleen ja ostin kaupasta jonkun halvan mustan värin.

Kiuruvedellä asuessani ostin asuntolatoveriltani mustat pidennykset, joita käytin muutamia kertoja. Mustat hiukset mahdollistivat myös halloweenina pukeutumisen Esmeraldaksi, mutta sen jälkeen mustat hiukset alkoivat kyllästyttää ja päätin värjätä ne pois.

Musta väri pysyi mun päässäni siis elokuun alusta marraskuun alkuun, kunnes tein värinpoiston. Taisin ostaa kaupasta ihan jonkun halvan värinpoiston, mikä poisti hiuksistani mustan värin ja teki ne ruskeaksi tyveä lukuunottamatta.

MARRASKUU 2013


Tummanruskea oli marraskuussa tämän neidin pää.

JOULUKUU 2013Joulukuussa keksin myös leikata itselleni sivukaljun! Olimme koti-kotonani kavereideni kanssa ja Liisa leikkeli Annukan hiuksia koneella ja keksin siinä sitten, että haluan itselleni sivukaljun. Liisa teki mitä pyysin ja siinä sitä sitten oltiin.

Muutaman päivän päästä ostin Tokmannilta Biozellin vaalennusjauhetta ja kehitettä, joita sekoittamalla keskenään ja lisäämällä hoitoainetta vaalentelin itselleni hieman vaaleammat hiukset. Juuresta väri lähti voimakkaammin kuin muualta, ja kuten vaalennusaineilla on tapana, poisti se myös juuresta oman luonnollisen värini. Tuloksena oli siis juuresta lähes valkoinen ja siitä latvoja kohti "kauniisti" liukuvärjäytyvä hius. Yäk.

TAMMIKUU - HELMIKUU 2014


Tammikuussa vaalentelin niillä samoilla Biozellin aineilla vielä lisää hiusta! Ihan kuin se ei olisi jo kärsinyt tarpeeksi. Tässä vaiheessa mun päälimmäisistä hiuksista tuli jo ihan hattaraa, joten oli pakko leikellä niitä vähän pois. Helmikuussa en muistaakseni vaalentanut enää yhtään, olin ilmeisesti järkyttynyt niistä hattarahiuksista ja ymmärsin vihdoin mitä olen mennyt tekemään.

MAALISKUU - HUHTIKUU 2014Maaliskuun alussa Helsingissä ollessani värjäsin hiukset tummanvaalealla, mikä osoittautui tosi kivaksi ja hyväksi valinnaksi. Hiukset eivät näyttäneet enää niin kärsineiltä kun ne olivat suunnilleen samanväriset sekä juuresta että latvasta.

TOUKOKUU 2014Valmistuin kotitalouskoulusta ja mulla oli silloin nuo samat tummanvaaleat hiukset. Aloin kasvattamaan sivukaljua pois joskus huhti-toukokuussa.

KESÄKUU 2014


Värjäsin kesäkuun alussa hiukset ruskealla (jos nyt ihan tarkkaan muistan niin suoravärillä). Se kuitenkin kului sitten vähitellen pois (niin kuin suoravärien kuuluukin).Kesäkuun lopulla vaalensin jälleen hiuksiani, koska olin päättänyt kokeilla jälleen jotain uutta: nimittäin värjätä punaiseksi! Ostin marketista jonkun todella kirkkaanpunaisen kestovärin, sekä Biozellin color maskin värissä chili pepper. Hiusväri ei tarttunut kunnolla päälimmäisiin hiuksiini, koska ne olivata niin huonossa kunnossa, joten ensimmäinen reaktioni oli APUA. Laitoin kuitenkin color maskin päähäni ja annoin sen vaikuttaa ohjeen mukaan, minkä jälkeen pesin sen pois ja voíla! Kirkas punainen väri päässä. Latvat olivat tosin niiiiin huonossa kunnossa, ettei niihin ihan täysin tarttunut punaisuus, vaan ne olivat hieman oranssihtavat.


HEINÄKUU 2014

As we all know, punainen on tosi vaikea ylläpitää, jotenka vähintään se joka toinen suihkukerta laitoin värimaskin päähän, jotta punainen pysyisi varmasti punaisena. Tämä tietäisi siis sitä, että värimaskia pitäisi ostaa usein, koska sitä kuluu niin paljon.

ELOKUU 2014


Muutimme Tampereelle. Päätin, että en jaksa ylläpitää punaista hiusväriäni, joten kun värimaskipurkki tyhjeni, marssin kauppaan ja ostin keskiruskean hiusvärin. Hieman tumma siitä tuli, ei lainkaan minun käsitykseni keskiruskeasta, mutta se kuitenkin peitti punaisuuden jo ensimmäisellä värjäyksellä, mikä oli siis toiveenikin.

SYYSKUU 2014


Syyskuun alussa värjäsin juurikasvun ilmestyessä tuolla samalla keskiruskealla hiukseni, sekä tilasin eBaystä parit pidennykset. Toiset olivat oikein kivat, mutta niitä tuli paketissa liian vähän, jotta voisin käyttää niitä, ja toiset olivat liian muovisentuntuiset (eli synteettiset, ostin ne koska halusin kokeilla ja hintaa ei ollut paljoa), enkä siis voi käyttää niitäkään.

Syyskuun lopulla päätin vihdoin yrittää toteuttaa suunnitelmaa, mikä minulla käy mielessä joka vuosi, mutta mitä en loppujen lopuksi jaksa alkaa toteuttaa: alan kasvattamaan omaa hiustenväriäni takaisin. Tein radikaalin muutoksen ja näpsäisin ITSE hiuksistani noin 10 senttiä pois. Olen lapsena yrittänyt leikata itselleni otsahiukset, mutta siitä seurasi vain itkua ja kyyneliä ja "isosiskooo, yhyyyy, auta!!" sen jälkeen olen leikellyt vain silloin tällöin kuivuneita latvoja pois. Siispä nytkään hiukset eivät ole lainkaan tasaisesti leikatut, päinvastoin. Sivukaljuni on kasvanut lähes takaisin (lyhimmät hiukset ovat noin kuusisenttisiä) enkä ole värjännyt kovasti puskevaa juurikasvuani pois, enkä aio.


En kuitenkaan aio olla pelkästään näillä tummanruskeilla hiuksilla kasvatusoperaation ajan vaan äiti varasi minulle (ja samalla itselleen) kampaajan kun syyslomalla (eli ensi viikolla) menen Ouluun. Kampaaja tasoittaa tämän itse leikkaamani sekasorron, sekä samalla laittaa raitoja hiusteni tummaan osaan. Tämä siksi, että kun oma hiusvärini alkaa puskea kunnolla esiin, ei se näytä niin järkyttävältä juurikasvukasalta kuin jos se kasvaisi suoraan tummien hiusten tyvestä.

Omat hiukseni ovat todella ohuet ja katkeilevat. Tavoitteenani on kasvattaa itselleni luonnollisenväriset hiukseni takaisin, jotka toivon mukaan ovat helppohoitoisemmat, mutta ennen kaikkea terveemmät.


2 comments:

  1. Nyt ei kyllä voi muuta sanoo ku huhhu :D ite onneks oon niin varovainen noiden markettivärien kanssa, ettei oo tullu tehtyä mitään hätäsiä ratkasuja, muuten oisin varmaan samassa jamassa :D Ite jaksoin kitkutella punapäänä n. pari vuotta, mut nyt on aika sanoo heihei, saa nähä miltä tän neidin pää näyttää syysloman jälkeen ku kampaaja pääsee vauhtiin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lähinnä se vaalentaminen on hajottanu mun hiukset kokonaan, en vaan tajunnu lopettaa ajoissa. :D WOOOO oot aina ollu mulle punapää joten jännä nähä miltä näytät muun värisillä hiuksilla! Tokihan siis oon nähny jotain vanhoja kuvia, mutta eri asia. :D

      Delete