Thursday, September 18, 2014

Seripainoa

Sain Lauralta tänään seripainokuvat, mitkä otettiin toissa perjantaina. Seripaino (ts. silkkipaino) on sitä kun väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Me painettiin ensin paperille, sitten kangastilkulle ja lopulta painoin kuvion myös paitaan (josta laitoin kuvan jo muutama postaus taaksepäin). Huomenna jatketaan seripainoa, aijotaan Lauran kanssa painaa meidän työhousuihin meidän koulun logo! En malta oottaa että saan jostain kangasmerkkejä, jotka voin ommella niihin housuihin. :)

Niiden housujenkin kanssa oli eka ongelmaa, kokeiltiin mallikappaleita joskus koulun alussa ja löysin sieltä itelleni sopivat. Mallihousut oli Würth -merkkiset. Sit kun ne tilatut housut tuli, oliki ne ihan eri merkkiset eikä ne mahtunu päälle ilman että laihisti ja lahkeetki oli lyhyet. Tietty sitte sanottiin siitä meijän ryhmänohjaajalle ja hän anto meille niitä mallihousuja mitä kokeiltiin, sekä loput mitä oli tilattu ja sano että ottakaa sieltä sopivat, hän ei jaksa enää tilata uusia. :D Ja sit sain ne mitä kokeilinki sillon aluksi. ♥ Ne on tosi kivat. Musta tuli kunnon amis ku sain "raksahousut". ;) Väriltään ne on siis mustat ja niissä on reisitaskut.

Mutta nyt siihen seripainoon. Ensin siis päätetään millanen kuva halutaan painaa, sit tulostetaan se kalvolle. Kehikkoon laitetaan emulsio ja sit se laitetaan uuniin reilu puoleksi tunniksi. Sit ku se tulee uunista niin valotetaan siitä kalvolta se kuva siihen kehikkoon valotuslaitteella reilu pari minuuttia, minkä jälkeen pestään sitä emulsiota pois niin että siihen kehikkoon jää se kuva. Sit ootetaan että kehikko kuivuu ja sitte laitetaan kehikko kankaan päälle ja väriä reunalle ja vedetään se väri siitä kuvan kohdalta raakelilla tasasesti. Sitte kangas laitetaan vielä erilaisesta uunista läpi 2-3 kertaa ja tadaa se on valmis! Eikä saa tietty unohtaa pestä kehikkoa pinkillä ihmeaineella ja äkäsellä pikkuputelilla sekä painepesurilla.

Yllä meidän kalvot (vasen Lauran ja oikee mun) ja alla kehikko, johon on valotettu meidän kuvat ja niistä on pesty emulsio jo pois. Tää on siis se kuivumisvaihe.Yllä minä mielissään osoitan kuivumassa olevaa kehikkoa (tässä meillä ei ollu vielä työhousuja jalassa nii menin sitte sotkemaan jostain PUNAISTA väriä mun housuihin iha vähän) ja alla esittelen mun ekaa kankaalle painettua kuvaa. Perfect!


Että sellasta tällä kertaa. Oon ollu tän viikon syömättä suklaata tai muita herkkuja ja juomatta limukkaa, ainoastaan jälkkärismoothien join koulussa ja mansikkahilloo leivän päällä. Vierotusoireita löytyy kyllä, onneksi viikonloppusin saa syyä herkkuja koko viikon eestä! Ja arvatkaas mikä huomenna alkaa...? VIIKONLOPPU!! ♥♥♥♥


No comments:

Post a Comment