Friday, August 15, 2014

Haloo Helsinki! & ensimmäinen kouluviikko | Haloo Helsinki! & first week of school


Tänään ilmestyi Haloo Helsingiltä uus single, joka kantaa nimeä Beibi. Oon fanittanut Haloo Helsinkiä niiden ensimmäisen levyn ilmestymisestä lähtien, eli vuodesta 2008, omistan kolme ensimmäistä levyä: Haloo Helsinki! (2008), Enemmän kuin elää (2009) ja III (2011) ja oon käynyt niiden keikalla yhteensä kolme kertaa, kahdesti Qstockissa ja kerran Ruisrockissa. Kuuntelin ennen Haloo Helsinkiä paljonkin, osaan sanat kahden ekan levyn biiseihin ja osaan kolmoslevystäkin. Neloslevynkin biisejä oon kuunnellut jonkin verran, mutta mun fanittaminen vähän tyyntyi jossain vaiheessa, kun tuli muita juttuja elämään.Haloo Helsinki! on saavuttanut muutamassa vuodessa paljon, muistan sen ekan kerran kun näin ne Qstockissa (olisiko ollut vuonna 2009), keikka pidettiin rantalavalla ja yleisöä ei ollut paljonkaan, muistaakseni joku viitisenkymmentä, eli hyvin mahtui hengittämään ja istuskelemaan maassakin. Toisin oli vuoden 2013 Qstockissa, keikka pidettiin jälleen rantalavalla ja yleisöä oli ihan jumalattoman laajuinen meri! Ylsi melkein koomalavalle asti, porukkaa oli varmaan satoja! Menin itse paikalle kun pari biisiä oli jo soitettu ja pujottelin valtameren läpi lähemmäs lavaa väistellen jammailevia ihmisiä ja jopa muutamia paheksuvia katseita. Ihan eri meininki kun vuonna 2009.


Vuosien varrella yhtyeen jäsenet ovat löytäneet oman tyylinsä niin musiikissa kuin vaatteissakin, heidän lavaesiintymisensä on parantunut huomattavasti ja he ovat selkeästi saaneet varmuutta esiintymiseen. Kokoajan ovat menossa parempaan suuntaan, vaikka ei vanhassakaan mitään huonoa ole. En voi muuta sanoa kun että keep going!

Postauksen kuvat Haloo Helsingistä olen ottanut juuri sillä vuoden 2009 keikalla, laatu johtuu tuohon aikaan paljonkin käyttämästäni kameran zoom-nappulasta, pahoittelut siitä.

* * *

Mutta se tällä kertaa Haloo Helsingistä. Haluan kertoa myös vähän tästä viikosta, tarkemmin ottaen koulusta. Aloitin siis maanantaina opinnot Tredulla painoviestinnässä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin lähtenyt opiskelemaan ulkoasuntoteutusta, mutta sekaannuksen, täysien ryhmien ja mielen muuttumisen johdosta päätin hyväksyä paikkani painajana. Pääsen siis käsittelemään painokoneita, leikkureita ja kaikenmaailman jälkikäsittelylaitteita! En tiennyt ennen koulua alasta mitään, paitsi "jotain kirjapainajia siellä kai koulutetaan", mutta tällä viikolla olen oppinut jo enemmän.


Me ei opiskella pelkästään tuolla pajan puolella painohommia, vaan opiskeluun kuuluu myös vähän ulkoasuntoteutusta, yleisesti tietotekniikkaa, ammattienglantia ja muuta kivaa. Ollaan tällä viikolla esim. opeteltu käyttämään Wordia (saattaa kuulostaa oudolta ja tylsältä, koska "jokainenhan sitä osaa käyttää", mutta mää oon aina vihannut sitä, koska se on näyttänyt sekavalta ja mulle ei ole opetettu mitä kaikkea sillä voikaan oikeasti tehdä. Oon käyttänyt aina Wordpadia, se on mun lemppari), tutustuttu meidän luokkaan ja koulualueeseen, pidetty ihan liikaa taukoja, istuttu tietokoneilla (sekä MAC että PC) ja nähty paino- ja muita koneita.


Meidän luokalla on 21 ihmistä, joista osa ei ole vielä käynyt edes koulussa ja osa kävi vain ekana päivänä. Eilen meitä oli aamulla vaan seitsemän, mutta iltapäivään mennessä yhdeksän. Tänään meitä oli aamulla 10, mutta pari tuntia myöhemmin saapui vielä yksi. Olin kuvitellut, että meistä edes joku olisi tullut ihan suoraan peruskoulun jälkeen tuonne kouluun, mutta ei, nuorimmat on 17-vuotiaita ja heitä on joku 2-3. Vanhimmat meidän luokkalaisista on 26-vuotiaita, tosin toinen heistä ei ole ekan päivän jälkeen näyttäytynyt koulussa. Meillä oli eilen vähän alle tunnin pituinen ryhmäytymistuokio, mikä oli kyllä hauskaa, vaikka porukkaa olikin melko vähän paikalla. En oo yleensä tykännyt yhtään yhteisleikeistä, mutta nyt sai kyllä nauraa paljon eikä tullut mitään kiusallisia tilanteita (johtuen ehkä juuri tuosta ryhmän pienuudesta).

Oon saanut viisi kaveria, sekä tiedän ainakin näiden parina viime päivänä koulussa olleiden nimet, iät ja mistä he ovat kotoisin. Aika harva meidän luokkalaisista on alkuperäisiä tamperelaisia, kaikki muut ovat joko nyt muuttaneet jostain muualta tai asuneet Tampereella jo muutaman vuoden, mutta ovat alunperin jostain muualta. Aika moni meistä (ellei jopa kaikki) saa jotain hyväksilukuja ja suuri osa valmistuu (mikäli suunnitelma pitää paikkansa) kahdessa vuodessa.


Oon ollut tän ensimmäisen kouluviikon takia ihan hirmuväsynyt, joten tänään kun on perjantai ja suuri osa ihmisistä lähtee juhlimaan ulos tai muuten näkemään kavereitaan, mää jäin kotiin ja pistin nukkumaan. Nukuin kolmen tunnin päikkärit ja olin heti paljon virkeempi. Tosin nyt kun katsoo ympärille niin alkaa taas nukuttamaan, sillä meidän kämppä on ihan hirveän pimeä kun ei olla saatu asennettua kattolamppuja kun meillä ei ole mitään korkeita tikkaita joilla yltäis kattoon. Toki meillä on pari pöytälamppua ja valot vessassa, eteisessä ja keittiössä, mutta nyt kun en niitäkään ole laittanut päälle niin tuntuu ihan syksyltä. Pimeys on laskeutunut ja syksy muka yrittää saapua, mutta yhä on melko kuuma (lähes 20 astetta, mikä tuntuu sisällä vielä kuumemmalta) ja päivällä ukkosti. Ootan kyllä kunnon syksyä innolla, tulee viileämpi ja saa laittaa kivoja syysvaatteita päälle.

Kuvituskuvat otettu viime viikolla, ekassa kuvassa jonkin päivän aamiainen: voicroissant ja mehua, toisessa ja kolmannessa kuvassa mun ikioma työkalupakki, jonka äiti osti joululahjaksi, mutta joka pääsi käyttöön vasta nyt kun koottiin vaatekaappia.

6 comments:

 1. ....assssddfgghjkl mekin ollaan istuttu Wordin ääressä :-----------D ja uuden veriviholliseni Excelin myös.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha:D joo Excel on meillä vasta edessä! Innolla ootan ku en oo koskaan oppinu käyttään sitäkää!

   Delete
 2. Uusien ykkösten kanssa on vähän sama, et osalla on melko liukuva koulun alotus, ynnä muuta :D Asuntolapaikkoja oli varattu muistaakseni pöpön puheiden mukaan neljä solua, mut niistä vaan kaks on täynnä. Joku on tuonu kamansa, myöhästy aamulla bussista, eikä oo sen koommin näkyny.. tavarat edelleen täällä. Pari minkä kanssa touhunnu on nii varovaisia et jopa kettunen käski kahtoo niiden perään ku vietiin tuntsareita laitumelle. Että näin meillä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei oo totta :DDD No, ehkä ne sieltä joskus ilmestyy (tai sitte ei). :D Toivottavasti ei oo eksyny mihinkää hirveen kauas se yks :D

   Delete
  2. nii joo siis oho, unohin lisätä et osa käy koulua kotoo käsin, et ainaki sen takia ei oo kaikki solut täyttyny :D ei sentään oo ihan niin paljoo lusmuilijoita :'D

   Delete
  3. Aa jepjep :D Mietinki jo että aika kauhee kato :')

   Delete