Monday, July 28, 2014

DIY: T-paidasta topiksi | DIY: T-shirt into a tank top


Sain F:ltä joskus reilu viikko sitten yhden paidan jota hän oli heittämässä pois, koska siinä oli muutama reikä. Mulla ei ole itsellä tällä hetkellä oikein mitään muokattavia paitoja, joten tottakai halusin kokeilla tehdä tuosta t-paidasta jotain. Mielessä oli vaan, että siitä on tultava toppi ja reiät on saatava jotenkin kadotettua.

Tää postaus on siksi osa 1, koska ajattelin, että voisin joskus myöhemmin tehdä toisenlaisen muokkauksen johonkin t-paitaan sitten kun löytyy sellanen sopiva mitä pitää muokata. Ja toivottavasti sillon olisi vähän värikkäämpi paita ja jaksaisin ottaa paremmat kuvatkin. Nää postauksen kuvat on otettu mun pokkarilla ja osassa näistä on ollut asetukset ihan pielessä, mutta ei anneta sen häiritä.

Hey guys! Today I wanted to show you a one way how you can make your T-shirt into a tank top without sewing!
T-paita jota muokkasin näytti siis tältä. Yläpuolella olevista kuvista ylempi kuva on etupuoli ja alempi selkäpuoli. Tää paita ei oo ihan mun tyylinen, mutta ihan jännä kuitenkin.Tässä vielä lähikuvassa nuo paidassa olevat reiät. Tuo helman reikä oli ainut tuollainen iso, kaikki muut oli vähän pienempiä, mutta silti aika näkyviä.

Ensin leikkasin kaula-aukosta isomman, minkä jälkeen saksin hihat pois. Voit käyttää apuna esim. toista toppia, minkä avulla pystyt mittaamaan sopivan kokoiset aukot. Itse en käyttänyt toppia apuna, vaan leikkasin aika summassa ja kokeilin sitten päälle ja leikkasin vähän lisää kun ei ollut vielä tarpeeksi hyvä.

Seuraavasta vaiheesta ei ole kuvaa, sillä unohdin kuvata ne, mikä on erittäin harmillista, koska nää oli ehkä vaikeimmat kohdat selittää... Mutta siis leikkelin molemmilta sivuilta vaakasuunnassa noin parin-kolmen sentin välein lyhyet "viivat" saksilla ja sitten ns. "aukaisin" sivut, että paidan sivut olivat eräänlainen hapsurivi. Sitten solmin hapsuparit toisiinsa kiinni tiukasti ja voilà! Valmista tuli.
Siinä sitten kuva lopullisesta, valmiista topista. Tein tuon paidanmuokkauksen jo reilu viikko sitten, mutta otin tänään vielä kuvia niin, että toppi on mallinuken päällä, että näkee vähän paremmin miten toppi asettuu. Mallinukkeni on kokoa 'tosi pieni', eli mun itseni päällä tuo toppi on enemmän ihonmyötäinen.P.S. Torstaina muutetaan pois tästä nykyisestä asunnosta ja perjantaina ois tiedossa muutto Tampereelle! Mua ei jännitä vieläkään, enkä varmaan tajua koko asiaa ennen kun muuttolaatikot on purettu. Alan kohta käymään läpi linkkaamianne blogeja ja valitsemaan ne viisi kivointa. :) Ja ai niin, meidänkin kämppä on niinku sauna.

2 comments: