Sunday, June 29, 2014

Heppakuvahaaste

Luin normaalisti Katrin postausta heppakuvahaasteesta ja salaa toivoin mielessäni, että se lurjus ei ois haastanu mua, mutta siellähän se lopussa mun nimi törötti nii nyt on vissii sitte pakko tehä tää. :D Jostain syystä onnistuin sähläämään osan tekstistä erille fontille, mutta en saa niitä nyt takaisin samanlaisiksi, joten saa kelvata.
 
 * * *

Kuvahaaste hevosihmisille

Ohjeet: Jaa lempikuvasi antamistani aihekategorioista, kerro miksi pidät juuri siitä tai miksi valitsit juuri sen. Kuvan ei ole tarkoitus olla sinun ottamasi vaan sellainen missä ehkä itse esiinnyt tai missä suosikkihevosesi on. Muista mainita kuvaaja.

Lemppari estekuva


Kuvanlaatu on peruna, mutta kuva on otettu 2011 ratsastusleirillä Pihkalassa. Hepan selässä olevan tytön nimeä en muista, mutta hän hyppäsi ensimmäistä kertaa estettä. :-) Hepan nimi on Poju (Jaavan Poju), joka oli yks mun lemppareista. Se oli tosi kiva luonteeltaan ja ratsastaa, sen selässä pysyi helposti ilman satulaakin kun se oli niin läski. :D Mutta papparainen pääsi hevosten taivaaseen juuri tuon kesän jälkeen 23. vuoden iässä. Takana olevat hepat on Ralli (Admiral) ja Poke (Payton). Ja itse kuvasin tämän.

Lemppari koulukuva 

Tää on otettu sillon kun opiskelin vielä Hingunniemessä, heppa on mun ex-passiheppa Asterix (Funkel Asterix) ja ihan itse olen siis selässä. Jotenkin huvittava tilannekuva, Asterix on söpö itsensä ja mää käärin hihoja silmät kiinni. :D Tuo oli mun eka ratsastus Asterixilla ja olin kironnu sen konin jo maanrakoon ku se yritti aina syyä mut karsinassa, mutta ratsastaessa siitä tuliki sit yks mun lemppareista (ja lopulta opittiin ymmärtään toisiamme myös karsinassa). Ikävä tuota mussukkaa. Kuvaajana toimi tämän haasteen mulle nakannut Katri. :-)

Lemppari yhteiskuva


Tää on otettu joskus ku olin yläasteella ja olin vasta tutustunu Juttaan. Lähin sitten Nepsun ja Olgan kanssa tallille ku Nepsu oli lupautunu käymään hoitaan Jutan hevosen, eli kuvassa olevan Kärin (Garey Moesgård DK). Olin ihan fiiliksissä, koska niin iso heppa (:D) ja sitte poseerasin kauniisti. Käri ei tosin keskittyny kuvaan, mutta hieno tilannekuva siitä tuli kuitenkin. Käveltiin kokoajan samalla eteenpäin. Myöhemminki oon touhunnu vähän Kärin kanssa ja sain joskus synttärilahjaksi ratsastuksen Kärillä. :-) Kuvan on ottanu muistaakseni Olga.

Tähän mun oli pakko ottaa myös tää toinen yhteiskuva, missä on minä ja Ralli (Admiral). Tää on otettu 2010 ratsastusleirillä kun Ralli oli ekaa kesää Pihkalassa. Niin lepponen heppa ja siksipä siitä tuliki yks mun lemppareista! Kuvaajana toimi muistaakseni Annukka.

Lemppari kisakuvaItseasiassa ainut kisakuva mitä musta on otettu ja tääkin on napattu videolta. Leirikisat 2011 Pihkalassa, ratsastin Allulla (Highlander) ja tultiin toiseksi! Mentiin semmonen tehtävärata, jossa oli ravipuomit, pujottelu, pikkunen ristikko ja ravipuomit uudelleen toisesta suunnasta. Allukin on yks mun lemppareista, sellanen lössykkä ja kiva pikkuheppa. Kuvaajana toimi Olga.

Lemppari maastoestekuva

En oo ollu kuvaamassa maastoesteillä enkä oo ite hypänny niitä, joten sorry, no can do.

Lemppari tippumiskuvaTää on otettu tippumisen jälkeen jo, mutta tässä on kiva tunnelma, koska toi ratsastaja oli ihan mielissään tosta tippumisesta, koska hän ei oo ennen tippunu. Hän siis liukui vahingossa alas tuolta selästä kun meni ilman satulaa ja oli niin ilonen sen jälkeen, että halas tuota hevosta eli Hiltuuria. :-) Naurettiin kaikki katsomossa ku oli niin ilonen tippuminen. :D Kuvaajana toimin minä.
 
Kuva, johon liittyy hyviä muistoja


Kaikkiin tän postauksen kuviin liittyy jollain tapaa hyviä muistoja, mutta aina näitä kuvia löytyy lisää. Tän kuvan laatu on taas peruna, mutta kuvassa on minä ja Roco (Maijan Roco) kesällä 2013 kun oltiin pikkuserkusten kesken ratsastamassa Turkan Ratsurinteellä. Mun isosiskokin oli mukana ja se ei ollu sillon ratsastanu ees paljoa. :-) Kuvaajana toimi äiti.

Ensimmäistä kertaa kunnolla laukkaa ilman taluttajaa! Minä siis. Tää on otettu joskus 2006-2007? Ojalan Harrastetallilla ja ratsuna toimii Aita. Kuvan ottajasta ei tietoa, joku Olgan kaveri ellei Olga itse. :-)


Kuvassa nyt jo edesmennyt entinen vuokraheppani Ike (Ganymedes Ikeline), jota kerkesin vuokrata kahteen otteeseen. Luonteetaan Ike oli just niin mulle sopiva: kiltti ja rauhallinen, mutta ratsastaessa tää ex-ravuri vei mua ihan 6-0. Onneksi aluksi vuokrasin tätä mun kaverin kanssa, joka pärjäs tälle ees jotenkin ratsastaessa. Kuvan ottamisaikana Ike oli laihassa kunnossa kun se oli ollut vähän aikaa eri omistajalla, joka ei osannut ilmeisesti ruokkia Ikeä oikein, ja nyt se oli päätynyt uusille omistajille, jotka olivat aloittaneet "lihottamiskuurin". Kuvan otin minä.

Ensimmäinen kuva oman/lempihevosen kanssa

Oon nyt mökillä ja nää kuvat on jossain valokuva-albumissa kotona, jotenka niitä en tähän laita. :-) Mun ensimmäinen lempihevonen oli Tango -niminen haflingerruuna Hietasaaren Ponipihalla.

Paras kesäkuvaPaddy vie Meijua 6-0. :D Tää on sitä oikeaoppista juoksuttamista, eiku. Otettu Hingunniemessä sillon viime loppukesä/syksyllä. Minä kuvasin.


Irvistyskuvat on jotenki legendaarisia. :D Maija esittelee hammaskalustoaan joskus 2000-luvun loppupuolella Pihkalassa. Ihan itse kuvasin tämänkin.

Paras talvikuvaAnnukka irvistää ja Bossen (Boston) suusta pursuaa vaahtoa. Käytiin siis toissa maaliskuussa Annukan kanssa parina päivänä hoitamassa ja ratsastamassa Bosse (Nepsun heppa) kun Nepsulla oli jotain. Tuli tosi hienoja kuvia. :D Kuvaajana toimin minä.

Tunnelmallisin kuva 

Iloinen tunnelma. Tässä varmaan kyllä haettiin taustalle kaunista maisemaa ja auringonlaskua, mutta en oo ottanu semmosia kuvia ikinä niin tää iloinen kuva saa mennä tunnelmallisesta. :-) Selässä siis Annukka ja hevonen on Bosse. Minä kuvasin.

Tässäkin kuvassa on tunnelmaa, tuo päivä oli hauska, aurinko paisto eli oli lämmin ja meitä oli kentällä neljä tyttöä ja yks heppa. Katri kuvas tän, heppa on Paddy ja sen omistaa Meiju (mun takana kuvassa). Henna toimi tällä kuvanottamishetkellä takinpitelijänä. :D


* * *


Mikäli olet hevosihminen ja luet tätä postausta, haastan sinut tekemään tämän haasteen! Linkkaa sitten postauksesi minulle, niin pääsen katsomaan kuviasi. :-)  

2 comments:

  1. Buahahaaa, ollos hyvä vaa ;) Vähänkö mä repesin tossa tippumiskuvassa ku tuolta takaa tulee toi vuonis, sen ratsastajalla on ihan huippu ilme! :'D

    ReplyDelete