Friday, May 2, 2014

Sisustushaaveilua: Makuuhuone

Millainen on unelmieni makuuhuone? Pidän monista eri tyyleistä, joten unelmieni makuuhuoneen tulisi olla eri tyylien järjestelmällinen sekamelska. Tyylien tulisi elää sopusoinnussa keskenään, mutta ei olla liian tiptop. Tykkään yksityiskohdista. Liian avara ei ole hyvä, eikä myöskään liian täyteen tungettu. Keräsin Pinterestistä kuvia makuuhuoneista, joissa on jotain, mikä miellyttää minua.

Pin by Sara Binet / Pinterest

Puiset huonekalut ja vanhoilla lattian palasilla paneloitu tehosteseinä tuovat kivaa kontrastia. En kuitenkaan tykkää mistä tahansa puusta, parhaiten menee tumma puu tai tällainen vähän vaaleampi. Sellaiset perus vaaleaa mäntyä olevat huonekalut ovat kauheita. Etniset ja sitä muistuttavat kankaat on myös mun heikkous - sekä sisustuksessa että vaatteissa.

Via Gaby Hands / Pinterest

Puinen katto on kivannäköinen, kunhan muualla on vaaleaa. Jos on liian tummat seinät ja puinen katto, tila näyttää helposti pimeältä ja pieneltä. Tykkään kukkakuosista myös sisustuksessa ja ylipäätään kukat ja kasvitkin on kivoja sekä ulkona että sisällä (vaikka en mikään viherpeukalo olekaan).

Found on countyliving.com / Pinterest

Tässä ylläolevassa kuvassa mulla pisti kivasti silmään tuo melko massiivinen tumma sänky ja samaa sävyä oleva lipasto. Tämän näköisenä sisustus ei kuitenkaan ole ihan mun tyyliä, koska siinä on käytetty liikaa valkoista ja kaikki väri puuttuu.

Found on athomearkansas.com / Pinteres

Sisustukset, mitkä tuo mieleen maaseudun, ovat mulle myös mieleisiä. Yllä hyvä esimerkki. Vaaleat sävyt, vanhat, ajan patinoimat huonekalut ja koriste-esineet, tumma puulattia ja rottinkihuonekalut. Sisustustekstiileissä vaaleat sävyt, pehmeä ja muhkea ulkomuoto.

Found on lushome.com / Pinterest
Found on housetohome.co.uk / Pinterest
Found on housetohome.co.uk / Pinterest
Pin by Olivia Aylsworth / Pinterest
Found on theberry.com / Pinterest

Värit. Niitä ei saa olla liikaa, mutta ei myöskään liian vähän. Sopivasti sommiteltu on hyvä. Tykkään myös tuosta viimeisen kuvan arkusta, oon etsinyt itselleni jo useamman vuoden kapiokirstua, mutta ei ole sopivaa oikein tullut vastaan. Tykkään myös tosi paljon räsymatoista - niitä mulla onkin tälläkin hetkellä jo kaksi isoa ja yksi pienempi.


* * *

Makuuhuoneeni tulee siis joskus sisältämään:

- (tumma)puisia yksityiskohtia, kuten huonekaluja, seinäpaneeleja, kattohirsiä, katto, lattia
- etnisiä kuvioita ja räsymattoja
- kukkakuvioita, kukkia ja kasveja
- maalaistyyliä
- vaaleita sävyjä
- vanhoja, ajan patinoimia huonekaluja ja koriste-esineitä
- rottinkia
- kirkkaita värejä

2 comments:

 1. Heippa, haastoin sut blogissani, käy kurkkaamassa haasteen säännöt:
  http://lauratheshoeholic.blogspot.fi/2014/05/no-11-haaste.html :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos haasteesta! :-)

   Tein tuon haasteen ihan vasta, mutta voin vastata kysymyksiisi. :-)

   Delete