Monday, April 21, 2014

Meidän pääsiäisateria

Tänä pääsiäisenä me syötiin mun siskon kanssa kahdestaan pääsiäisateria, mikä ei ollut mitenkään ihmeellinen muihin aterioihin verrattuna, koska meillä ei yleensäkään ole tapana juhlia pääsiäistä muuten kuin suklaamunia syömällä. Ollaan molemmat nyt koti-kotona ja meidän porukat on etelässä, joten tein sitten meille jotain muka-speciaalia, eli makarooneja, herkkusienikastiketta ja jälkkäriksi persikkarahkaylläriä marenkikoristeella.

Katoin pöydän ensin kuvassaolevalla tavalla, mutta sitten sisko ilmoittikin, että on luvannut tarjota kahvit pojille joiden kyydillä tulee Ouluun, joten piti purkaa kattaus ja kattaa kahvit. Ruokailu siirtyi sitten kahvihetken jälkeiseksi, enkä jaksanut enää laittaa esim. noita hienoja kynttilänjalka-asioita pöytään.

HERKKUSIENIKASTIKE

ruokaöljyä
5 jumboherkkusientä
2 dl ruokakermaa
mausteita (esim. pippuria, suolaa ja paprikamaustetta)

Laita pannulle ruokaöljyä, kuumenna pannu. Lisää pilkotut herkkusienet. Sekoittele. Laita levyä pienemmälle. Lisää ruokakerma ja mausteet. Anna hautua kannen alla jonkin aikaa. Tarjoa esim. keitettyjen makaroonien kanssa.


PERSIKKARAHKAYLLÄRI MARENKIKORISTEELLA

(2 annosta)

2 persikkapilttiä/bonaa tms.
250g (1 prk) rahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
marenkeja (ohje)

Kaada astiaan rahka ja sokeri. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Laita pari isoa lusikallista tätä seosta jälkiruokakulhojen/lasien pohjalle. Lisää loppuseokseen vähän alle purkki persikkapilttiä. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Laita seos edellisen rahkakerroksen päälle. Ota uusi astia ja kaada sinne loput persikkapiltit ja vaniljasokeri (tai voit laittaa vaniljasokerin pilttipurkkiin ja sekoittaa siinä, muista kuitenkin laittaa osa vaniljasokerista myös jämäpurkkiin). Sekoita. Laita persikkapilttivaniljasokeriseos päälimmäiseksi kerrokseksi rahkojen päälle jälkiruokakulhoihin. Koristele itsetehdyillä (tai kaupan) marengeilla.


7 comments:

 1. Sä ku teet tota ruokaa suht helpoilla ohjeilla, ni kehitäppäs mulle joku "terveellinen" sapuska opiskelijabudjetilla, jonka mä vielä jaksasin toteuttaa :D ei keittoo, ei sieniä, ei kaalikääryleitä (yäk!).. jotain hyvää :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha okei pitääpä alkaa keksimään jotain, voin tehä niistä jonku yhen postauksen missä on useampi opiskelijabudjettiruoka nii se on sit helppo pitää tallessa ku miettii mitä ruokaa sitä tekis. :D

   Delete
 2. Sonkkuuu ! Laita tänne se ihana ohje kakusta, mitä teidän äiti aina teki kun oltiin ala-asteella ! Daim - kakku vai porkkana vai mikä olikaan?? Hmmm.. ikävä sitä kakkua.. Ja meijän heppaleikkejä !
  - Arvaa kuka.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua en kai mää enää muista mistä kakusta on kyse :D Daim-kakku oli aina semmonen valmis pakastekakku ja muistaakseni porkkanapiirakkaa äiti alko tekeen vasta yläasteaikoina... Vähän vaikeeta siis :D Mulla on myös epäilykseni siitä kuka sää voit olla mutta en voi olla varma... :D

   Delete
 3. No oli sitä ylä-asteellakin ! Vissiin sit porkkanakakku ihanalla valkoisella kuorrutteella tms ! Monetmonet kerrat tehtiin karsinat teijä takapihalle, sitäki enemmä kertoja leikittii sun ihanalla heppakokoelmalla, ja sitäki enemmän rötvättii yöt teltassa ja hiippailtikn x)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okei, pitääpä yrittää joku päivä tehä sitä niin sais ihan kuvatkin ohjeen kera tänne. :-)

   Apua nostalgia! Oi niitä aikoja :D Oon niin huono oikeesti arvaamaan kuka oot koska meitä heppatyttöjä oli sen verran monta kuitenki :DD On mulla siis epäilykseni susta mutta en voi olla varma nii en arvaa ;D

   Delete