Sunday, April 6, 2014

Lukioajan (2010-2013) hiustyylit

Mun lähipiirissä yks jutuista mistä puhutaan aina on se, kuinka värjään mun hiuksia tummasta vaaleeseen ees taas ku mikäkin tuuliviiri. Tein edelliseen blogiin postauksen mun koko hiushistoriasta suurinpiirtein miten se meni ensimmäisestä värjäyksestä lähtien, mutta nyt kun mun yks kaveri pyys mua tekemään pelkästään lukioajan hiustenvärjäyskierteestä postauksen, niin aloin kattelemaan tarkemmin, miten paljon sitä tulikaan niitä hiuksia värjättyä. Tässä siis postaus vuosien 2010-2013 hiustyyleistä.

SYYSLUKUKAUSI 2010Syyskuussa hiusväri oli joku tosi epämääräinen ruskea ja hiusten malli oli tasoa ei mitään.


Marraskuussa hiusten väri oli vähän tummemman ruskea, mutta hiuksilla ei silloinkaan ollut mitään järkevää mallia. Etuhiukset olivat kasvatusvaiheessa, eli niiden pituus on ihan kauhea.

KEVÄTLUKUKAUSI 2011

Otin kampaajalla muutamia vaaleita raitoja ja lyhennytin latvoja ja samalla kampaaja muotoili vähän noita etuhiuksiakin. Hiukset olivat pituudeltaan aika lyhyet, mutta tykkäsin niistä.


Kesäksi laitoin enemmän vaaleita raitoja ja annoin auringon vaalentaa muutenkin hiuksia ihan vapaasti. Kasvatin myös niitä, koska mun ikuinen unelma on pitkät (ja paksut) hiukset.

Ratsastusleirillä 2011 mun hiukset oli kasvanut pituutta jo kiitettävästi maaliskuusta.


SYYSLUKUKAUSI 2011

Hiukset pysyivät samanlaisina kuin kesällä. En värjännyt niitä enkä myöskään leikannut.


KEVÄTLUKUKAUSI 2012

 Värjäsin taas tummaksi, leikkautin latvoista huonot pois ja samalla leikkautin etuhiukset.


Kasvatin etuhiuksia pois ja hiusten väri pysyi lähes samana, se näytti eri väriseltä valosta riippuen.


Toukokuussa otin pään täyteen vaaleita raitoja, lyhennytin latvat ja etuhiuksetkin saivat oman mallin. 


 Reilu kuukausi eteenpäin sain jonkun ihme älynväläyksen ja värjäsin itse hiukset ihan tummanruskeaksi, melkein mustaksi! Voi idiootti, huhtikuussa oli tummaa, toukokuussa pää täynnä vaaleita raitoja ja kesäkuussa taas tummaa! Voi hiusparat!

SYYSLUKUKAUSI 2012

 Kesän aikana hiukset vaalentui vähän, muuta niille ei tehty.

Kävin taas kampaajalla ottamassa vaaleita raitoja. Hiukset näyttää aivan tosi pörröisiltä ja kuolleilta, enkä ihmettele yhtään kun väri vaihteli tummasta vaaleaan noin nopeaa tahtia.

 Sitten kävin ottamassa vielä lisää vaaleita raitoja ja leikkasin taas etuhiukset. Hiukset näyttää höttöseltä.


 Väri edelleen sama, mutta etuhiusten kasvatus menossa. Myöskään latvoja ei ole vähään aikaan leikattu.


KEVÄTLUKUKAUSI 2013

 Tammikuun alussa hiukset näytti ennen värjäystä tältä - niille ei oltu tehty mitään pariin kuukauteen, ne olivat vain vähän vaalenneet itsestään.

Seuraavana päivänä hiukset näytti tältä. Punaruskealla itse värjäsin, tuo on kiva väri, mutta hiukset ei vaihteeksi tykänny taas tästä tumma vaalea tumma -kierteestä.Muutama päivä ennen lakkiaisia värjäsin hiukset seuraavan kerran - jälleen ihan tumman ruskealla, melkein mustalla. Mielessä piiri haave seiskaluokalta - värjätä hiukset mustaksi. Äidin mieliksi päätin kuitenkin olla värjäämättä mustaksi ennen lakkiaisia, äiti kun ei ikinä pitänyt siitä ideasta värjätä mustaksi.Lakkiaiskuvat otettiin muutama päivä lakkiaispäivän jälkeen mökillä. Tähän päättyi lukiotaival.

* * *

Lukion jälkeen värjäsin hiukset loppukesästä mustaksi ja ostin kaverilta pidennyksetkin. Alkutalvesta aloin jälleen vaalentamaan hiuksia, ensin vähitellen. Suunnilleen joulukuussa kaveri leikkas mulle sivusiilin. Alkuvuodesta jatkoin vaalennusta vaalennusjauheen ja emulsioaineen avulla ihan ronskilla otteella. Tuloksena oli hiukset, jotka olivat juuresta valkoiset, keskeltä blondit ja latvoista vähän oranssihtavat. Elin niiden kanssa maaliskuun alkuun asti, jolloin värjäsin hiukset tummanvaalealla. Tämänhetkinen hiustyyli on siis sivusiili ja tummanvaaleat hiukset. Haluaisin kasvattaa sivusiilin pois, mutta se on niin hidasta ja näyttää karmealta, niin leikkaan sen aina ihan lyhyeksi uudestaan ja uudestaan. On se kiva, mutta edelleen unelmoin pitkistä ja paksuista hiuksista. Väriä en ole halukas muuttamaan, koska tätä on helpoin hoitaa kun se on melkein sama kuin mun luonnollinen väri.

Ja kyllä, tiedostan, että mun hiukset on kärsineet tosi tosi paljon näiden viimeisten vuosien aikana ja niille parasta ois leikata ne vaan kokonaan pois ja antaa niiden kasvaa luonnollisina takaisin, mutta koitan nyt parhaani mukaan olla värjäämättä niitä ja hoitaa niitä kaiken maailman tehohoidoilla ja syödä biotiinia. Ne on nyt jopa ihan suhteellisen paksut, vaikka sivusiilin mukana lähtenyt hiusmäärä ohensi hiusten kokonaismäärää. Ärsyttää, kun en voi kokeilla mitään kivoja lettikampauksia kun vaan toiselle puolelle päätä sivusiilin takia. Harmi kun hiukset kasvaa niin hitaasti.

* * *

Tässä kuitenkin siis tämä postaus, toivottavasti tykkäsitte!
Mitkä hiukset olivat teidän mielestä kivoimmat? Mitkä kauheimmat?

Onko vinkkejä hiusten kasvattamiseen? Miten ne saisi kasvamaan nopeammin?
Miten hoidatte itse hiuksianne?

3 comments:

  1. Mä luin jostain et hiusten kasvua voi vähän nopeuttaa ku suihkussa hiukset pesee/huuhtelee pää alaspäin - veri menee päähän ja tehostaa hiustenkasvua, tuskin kovin huomattavasti, mut kuitenki :D ja sit ku lopuks hiukset huuhtoo viileellä/kylmällä vedellä, ni se sulkee ne hiusjotkut ja ne pysyy terveinä, ymsyms. pidempään, ku hoitoaineen nää vaikuttavat aineet jää sinne hiuksen sisälle!? ..tai jotenki näi minä asian ymmärsin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ton viileellä/kylmällä vedellä lopuksi huuhtomisen tiesinki jo, en oo vaan muistanut/jaksanut toteuttaa sitä :D pitääkin alkaa taas tekemään niin! Ja pittääpä kokkeilla myös tota pää alaspäin huuhtomista XD

      Delete