Thursday, March 20, 2014

Vaatteenvalmistuskurssin tuotokset

Meillä oli ennen hiihtolomaa koulussa valinnaiskursseja kaksi viikkoa ja itse olin valinnut valinnaiseksi vaatteenvalmistuskurssit 1 & 2. Kurssilla saatiin itse valita mitä vaatteita tehdään ja mitä nopeampi oli sitä enemmän vaatteita sai tehdä. Materiaalit piti kustantaa itse, paitsi ompelulankoja löytyi jonkin verran koululta, samoin kuin saumurilankoja. Tein kurssilla neljä vaatetta: haaremihousut, topin ja kaksi mekkoa. Kurssiarvosanaksi sain 3 (asteikolla 1-3) eli olen tosi tyytyväinen! :-) Ajattelinkin nyt esitellä aikaansaannokseni tässä. Kuvaajana toimi Fabio, joten kuvattavan ilmeet on välillä vähän sen näkösetkin... :-D Koittakaa kestää!

HAAREMIHOUSUT-- Housut ovat oikeasti vihreämmän turkoosit kuin kuvissa. Kangas on jonkinlaista trikoota ja se on ostettu Eurokankaasta. Housujen kaava löytyy Joka tyypin kaavakirjasta, en tosin muista että ykkös- vai kakkososasta.

TOPPI-- Toppi on samaa kangasta kuin haaremihousut, eli oikeasti vihreämmän turkoosi. Toppi on tehty ilman kaavoja.

PITSIMEKKO 


-- Pitsimekko on tehty kierrätysmateriaaleista; pitsikangas on vanha verho ja alempi kangas on jämäkangasta. Mekko on tehty ilman kaavoja.

MAKSIMEKKO


-- Maksimekon kankaat on Eurokankaasta. Kaavat löysin jostain Suuri Käsityö -lehdestä.


* * *

Ei ollut kyllä yksikään vaatteista hirveän vaikea tehdä. Eniten haastetta toi ehkä haaremihousujen vyötärö, mikä piti poimuttaa. Se ei meinannut millään totella, mutta ehkä en vain tajunnut oikeaa tekniikkaa. Olen kuitenkin tyytyväinen aikaansaannoksiini, tälläkin hetkellä on jalassa nuo haaremihousut. ;-)

No comments:

Post a Comment