Saturday, March 22, 2014

Suklaistakin suklaisempi suklaakakku

Tämän suklaakakun reseptin sain äidiltäni, joka oli saanut sen ystävältään. Kutsumme kakkua ihan äidin ystävän suklaakakuksi, mutta suuren suklaamäärän vuoksi kakku on saanut nimekseen myös Suklaistakin suklaisemman suklaakakun. Mun kaveri Annukka ainakin pyysi tätä reseptiä itselleen, joten päätin nyt jakaa tän julkisesti, jotta muutkin halukkaat saavat kokeilla tehdä tätä makeaa unelmaa itselleen. Mulla on joku hämärä muistikuva, että oisin saattanu tehdä tästä postauksen jo johonkin mun aikasempaan blogiin, mutta teenpä nyt tännekin.

SUKLAISTAKIN SUKLAISEMPI SUKLAAKAKKU


200g taloussuklaata
200g margariinia tai voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja rasva. Jäähdytä sormenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sulatettu suklaa-rasva-seos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Paista 175 asteessa noin tunti.

Päälle:
1 dl vispikermaa
150-200g taloussuklaata
1 rkl margariinia tai voita

Lämmitä kerma kiehumispisteeseen ja sulata siinä suklaa ja rasva. Jäähdytä vähän (jos jaksat) ja kaada kakun päälle. Koristele, jos siltä tuntuu.

Huom! Päälle laitettava suklaaseos valuu aika paljon, joten koristeltaessa kannattaa pitää alla esim. leivinpaperia siihen asti, että suklaa jähmettyy.No comments:

Post a Comment