Thursday, February 13, 2014

Stockholm 2014

Oltiin viime viikonloppu Helsinki-Tukholma-Helsinki risteilyllä Fabion, Fabion siskon ja äitin kanssa. Lauantaina lähti laiva Helsingistä Tukholmaa kohti, sunnuntai oltiin Tukholmassa ja iltapäivällä piti lähtä laivan takas Helsinkiin. Mutta tuli vähän mutkia matkaan. Laiva kyllä lähti takas, mutta me jäätiin kyydistä!

Myöhästyttiin siis bussista, jolla meijän ois pitäny mennä satamaan, ja jouduttin sitten kävelemään sinne. Ku päästiin terminaaliin, vedettiin meijän liput siitä laitteesta ja lähettiin kipittään tosi nopeeta liukuportaita ylös. Samalla huomasin, että joku laiva oli just lähteny satamasta ja kysyin Fabiolta, onko se meijän laiva. Fabio sano, että aika pieneltä näytti, mutta että ei usko että on meijän. Käytiin juoksemalla ettimässä meijän lähtöporttia, mutta missään ei lukenu meijän laivan nimeä. Oltiin jo aika paniikissa ja löydettiin joku miesvirkailija, jolta kysyttiin, vieläkö pääsee Mariellaan. Virkailija sitten aukas ulko-oven ja osotti sitä laivaa joka nähtiin aikasemmin: "Tuolla se menee". Sen laivan ois pitäny lähtä vasta puolelta, mutta se oli lähteny muutaman minuutin etuajassa.

Miesvirkailija oli tosi avulias ja heti kun sai meidät hiljennettyä paniikiltamme, se ohjas meidät tiskille, jossa selitti tilanteen naisvirkailijalle ja sitten meille. Mies saatto meidät ulos ja siellä taksiin ja selitti tilanteen taksikuskille, joka vei meijät jonnekin bussiasemalle, missä meijän piti löytää Viking Linen tiski, josta saatiin ostettua bussiliput. Matkustettiin bussilla sitten tunteroinen Kappelskäriin, mistä hypättiin Rosella-nimiseen Viking Linen laivaan, jolla mentiin Maarianhaminaan. Maarianhaminassa sitten vaihdettiin takas meijän omaan laivaan, missä meijän oma rakas hytti matkatavaroinemme odotti meitä.

Mutta kuitenkin, mulle jäi reissusta muuten tosi hyvä fiilis, vaikka joka matkalla koin matkapahoinvointia (ei selvästi oo laivat enää mua varten) ja sää oli tosi sateinen. Sain shoppailla Tukholmassa ja tutustua paremmin Fabion siskoon ja äitiin. Käytiin samalla myös Helsingissä moikkaamassa Olgaa ja Nepsua, kiitos yösijasta!

Saatiin otettua myös kuvia matkalla, tässä parhaimmistoa.


No comments:

Post a Comment