Friday, December 13, 2013

VUOSIKATSAUS 2013

Tästä postauksesta lähtien kirjotan melkeen kaikista niiden etunimillä, niinku aina mun edellisissäki blogeissa. En jaksa enää yrittää kiertää jotain nimeä vaan tylsästi "mun kaveri". Mutta siis, tervetuloa muistelemaan kanssani mennyttä vuotta, tai jos et ollut menossa mukana, niin tervetuloa kurkkaamaan minun vuoteeni 2013!
 
T a m m i k u u
Vietettiin uutta vuotta meillä ja käytiin rakentamassa lumi-Barbara viereiseen puistoon. Kuultiin Tivolissa taas parhaimmat iskuyritykset part en ees tiiä: "Ootteko te uskovaisia ku ootte niin kauniita?" Värjäsin hiukset punaruskeeksi. Alettiin suunnitteleen ja maalaamaan meijän penkkaritauluja. Täytin 19 vuotta ja sain ehkä hienoimman kakun ikinä synttärilahjaksi! Kuun lopussa kävin kattoo Stam1naa ja Eläkeläisiä Club Teatrialla Ellin ja Ainon kans, ostin sieltä Poronkusemat -juomapelilautapelin, jota ei olla vieläkään pelattu.

H e l m i k u u
Vietettiin Ellin synttäreitä vanhassa Hevimestassa, saatettiin ehkä myös tanssia siellä. Viimesiä kokeita (yo-kirjotuksia lukuunottamatta) vietiin ja eväät oli tärkeimmät. Saatiin valmiiksi penkkaritaulut ja vietettiin sit myös penkkareita. Käytiin kattoon ku Emma tanssi wanhat. Käytiin abiristeilyllä leikkimässä Titanicia. Aloin seurustelemaan E:n kanssa. Vietettiin Anninki synttäreitä. Piettiin 18 tunnin Harry Potter -leffamaratooni. Olin reipas ja lähetin kesätyöhakemuksen eteenpäin samaan aikaan yhteishakuhakemuksen kanssa.

M a a l i s k u u
Oltiin Ylläksellä Hiihtoloma ja käytiin karaokebaarissa potkukelkoilla. Tein ekaa kertaa elämässäni yksin makaroonilaatikon alusta loppuun. Mun isosisko Tiia tuli kotiin Australiasta, missä se oli ollu siis yli vuoden. Juhlittiin pääsiäistä alias munajuhlaa syömällä äitin ostamia Kinder-munia. Juhlittiin myös Tiian paluujuhlia. Kävin tekkee viimeset yo-kirjotukset (5/5). Käytiin useampaanki otteeseen vanhassa Hevimestassa euroilla, välillä olin kuskina ja välillä en niin kuskina. Käytiin kattoo elokuvissa Mama. Olin ottamassa videolle ku mun kaveri teki mun toiselle kaverille korvaläväriä (loistoideat part en ees tiiä, nimet sensuroitu :D). Tykästyin tommaattikeittoon, jota tein sitte pariinki otteeseen mulle ja Tiialle. Kerran yritin myös tehä leipää tommaattikeiton kaveriksi, mutta se näytti enemmän blobfishiltä ku leivältä nii en tehny toista kertaa. Kävin Olgan kanssa tallilla.

H u h t i k u u
Oltiin kaks viikkoa Espanjassa Olgan ja Tiian kans. Sairastuin siellä (joku perusflunssa, yskin öitä), mutta kävin kuitenki heti Suomeen päästyä tekemässä pääsykokeen Hingunniemessä. Käytiin loppukuusta wappulounaalla Rukalla ja melkeen pääsin kattoon Karri Koiraaki. Saatiin me Rukanreissulta sentää lempinimet, jotka loppuu Stiina.

T o u k o k u u
Vappua en viettäny sen oikeana päivänä, riitti nuo Rukan juhlimiset hetkeksi. Olin koko toukokuun kesätöissä Kaakkurin koululla kouluavustajana, joten arkipäivät meni oikeestaan siinä. Sain tietää, että musta tulee ylioppilas! Käytiin tyttöjen kaa vähän baareilemassa ja piettiin grillikauden avajaiset Prinsessalinnassa. Juhlittiin myös Emman ja Susannan yhteissynttäreitä naamio-teemalla.

Naike yritti pariinki otteeseen houkutella mua takas Alicanteen kirjottamalla mun seinälle kaljapäivityksiä. :D Naike on siis semmonen espanjalainen tyttö (nuori nainen), johon tutustuttiin Espanjassa yhen suomalaisen tytön kautta. Se ei osaa puhua Suomea muuten kun tyyliin lauseen "Mina rakastan sinua", mutta se kuitenki kirjotteli mun fb-seinälle jotain tyyliin google-kääntäjän avulla.


K e s ä k u u
Vietettiin mun ja monen muun lakkiaisia. Tosi paljon kuohuviiniä ja jatkoille keskustaan näkemään ihmisiä.

Olga: "Oispa pinkkiä vappuväriä!"
Tiia: "Niimpä! Oispa laskuvarjo!"
Minä-ylioppilas: "Mää juon seuraavaksi vettä..."

Käytiin myös juhlimassa Nepsun valmistujaisia, siitä tuli kokki. Käytiin Liisan ja Emman kanssa meijän mökillä, katottiin yks Pokemon-elokuvista ja otettiin mun kiitoskorttikuvat. Käytiin pikkuserkkujen kans ratsastamassa pariin otteeseen. Vietettiin luokkakokousta mun ala-asteen 3-6 luokkien luokan kans (meitä tosin tuli paikalle vähemmän ku fb-tapahtumakutsuun laittoi osallistuu). Sain tietää, että pääsin opiskelemaan Hingunniemeen. Käytiin testaamassa uus Hevimesta Kaarlen ja Millan synttärien vuoksi ja vietettiin juhannusta grillaamalla. Emman kanssa testattiin myös Nallikarin huvipuistolaite Noitarumpu. Otin kuvia oravasta, käytiin Hailuodossa Bättre Folk -festareilla ja kirosin, kuinka vihaan sinistä väriä.H e i n ä k u u
Käytiin Emman ja Liisan kanssa Powerparkissa, Tampereella ja vähän kaikkialla siltä väliltä, ja ajettiin lopulta Turkuun Ruisrockiin. Oltiin Ruisrockissa töissä anniskeluhommissa ja saatiin myös välillä käyä kuunteleen bändejä. Ruisrockin jälkeen suunnittelin nukkuvani univelat pois, mutta päätinki sitte jo seuraavana päivänä lähtä extempore Mian kans Helsinkiin. Tutustuin uusiin ihmisiin, joista yks oli F eli Fabio. Erottiin E:n kanssa (ei liittyny mitenkään siis siihen, että tutustuin Fabioon, koska ei meijän juttu alkanu vielä tuollon). Vietettiin Akin tupareita ja käytiin Qstockissa. Käytiin me myös ettimässä Annukalle uutta läppäriä. Se onki hauska tarina se. Tiia kirjotti sen muistiin Facebookiin:E l o k u u
Käytiin Ellin kanssa aamuyöllä Tupoksen ABC:llä autoajelulla ja sain tietää mikä on pumpernikkeli. Vietettiin läksiäisiä useampaanki otteeseen. Tutustuin netin kautta pariin tulevaan opiskelukaveriin. Värjäsin hiukset äidin vastusteluista huolimatta mustaksi. Muutin Kiuruveelle ja alotin opinnot hevostenhoitajaksi. Pääsin jo samalla viikolla ekaa kertaa traktorin rattiin ja sain uusia kavereita. Kävin ekaa kertaa 45 Specialissa viettämässä Ellin läksiäisiä ja tutustuin yhteen oululaiseen, jonka luo menin sitte yötä. Aamulla kävelin korkkarit jalassa krapulassa 3km kotia päin ja soitin äitin hakeen ku en jaksanu kävellä enempää. Aloin juttelemaa Facebookissa Fabion kanssa. Kuun lopulla Meiju tuli mun kans käymään Oulussa ja treffattiin Fabio Dionen vaahtobileissä. Tuona viikonloppuna mun ja Fabion juttu tavallaan alko. (:

S y y s k u u
Käytiin ampumassa haulikolla ja käytiin koulussa normaalisti. Hommasin hiustenpidennykset ja otatin huulikorun. Ajeltiin traktorilla ja sekoiltiin kavereitten kanssa. Fabio tuli käymään Kiuruveellä. Mun lumia sammu ja siitä tuli menneen talven lumia. Hommasin uuen puhelimen, Samsung Galaxy S4 minin. Olin päikässä eli tallityöviikolla. Fabio piti teekutsut alias tuparit.

L o k a k u u
Tipuin estetunnilla Veltsulta, mutta ei käyny mitenkää lukuunottamatta sitä, että perseeseen tuli mustelma. Sekoiltiin koulussa ja asuntolalla. Fabio ja Ville tuli hakeen mut Kiuruveeltä Ouluun. Mun mummu ja hamsteri kuoli. Tiia tuli syyslomalla Ouluun ja käytiin Pannukakkutalossa syömässä. Annukka ja Jenni vei mut Kiuruveelle ja käytiin ranskalaisilla ABC:llä. Vietin Halloweenia pukeutumalla Esmeraldaksi. Pelattiin Blokusta.


 M a r r a s k u u


Lopetin koulun. Löysin paljon hupia what would I say -sivustosta. Ilmoittauduin työnhakijaksi. Oltiin Fabion kanssa koiravahteina. Otin elämäni ensimmäisen tatuoinnin. Kävin Tiian luona Muoniossa ja Pudasjärvellä mökkeilemässä Fabion mökillä pikkujoulujen merkeissä. Jouluhöperyys iski muhun. Suoritin autokoulun kakkosvaiheen. Pelattiin lisää Blokusta.

J o u l u k u u


Facebook-virallistettiin Fabion kanssa meijän suhde. Käytiin Helsingissä Olgan, Nepsun ja Miian luona. Sain opiskelupaikan Oulun Palvelualan Opistosta tammikuusta eteenpäin kotitalousopetuksessa eli talouskoulussa. Koulukuvat saapu vihdoin ja viimein mullekki. Pelattiin vieläki Blokusta.

Mitä muuta tapahtuu joulukuussa? Se selviää tulevissa postauksissa. ;)

* * *

Lyhyesti sanottuna mulla on ollu tosi monipuolinen ja hauska vuosi, vaikka surunaiheitakin löytyi (mummun ja hamsterin kuolema, ero E:n kanssa...). Vuoden kohokohtia oli erityisesti penkkarit, abiristeily, Espanjan matka, lakkiaiset, Ruisrock, Qstock, sekä uudet tuttavuudet niin Hinkulassa, Oulussa, Helsingissä, Rukalla kuin Espanjassakin. Oon tosi onnekas, että mulla on elämässäni näin paljon ihania ihmisiä. Oon tosi pahoillani, että en kerkeä joka paikkaan, mutta parhaani mukaan yritän käydä moikkaamassa myös niitä, jotka eivät Oulussa asu.

Toivottavasti vuodesta 2014 tulee vähintäänkin yhtä kiva kun vuosi 2013 oli!

© weheartit

2 comments: