Monday, December 2, 2013

JOULULAHJATOIVEET 2013

Vähän joka blogissa on näkyny joululahjatoiveita ja vaikka tää on musta aika mainstream nii päätin nyt sit kuitenki itekki tehä tän. En tuu saamaan niitä asioita, mitä eniten toivon, koska ne on liian kalliita meijän perheen rahatilanteeseen nähden (äitillä väheni tunnit nyt alkusyksystä niin palkkaki laski). En kuitenkaan lannistu, vaan alan ite säästämään rahaa, että voisin ostaa joskus vielä nää kalliimmat asiat, mikäli ne vielä joskus sitten haluan. Ensimmäisenä listalla on ollut jo jonkin aikaa pikkunen videokamera, joka ois niin kätevä ottaa mukaan aina reissuun ku sillä ois kiva kuvata videomateriaalia ja tehä niistä sitte semmonen yhteenvetovideo, vähän niinkun ollaan tehty meijän mökkireissusta ja Helsinginreissusta.


Tää Samsung F90 videokamera ois tosi sievä, eikä sen hintakaan oo hirveen paha, Gigantissa 249€. En oo ihan varma onko tää just sama ku parilla mun kaverilla (paitsi eri värinen), mutta niiden kamerat oon ainaki todennu hyviksi, että sillä perusteella tääkin ois hyvä. Oikeestaan mua ei ees haittaa, että laatu ei ois aivan täydellinen (niinku jossai tositosi ammattimaisissa kameroissa), koska tällä hetkellä voin kuvata videoita vaan mun pokkareilla ja kännykällä, koska tuossa mun järkkärissä (Canon EOS 1000D) ei oo sitä mahdollisuutta koskaan ollutkaan.

Lisäksi toinen melko kallis asia, minkä haluisin joskus hankkia, on joku kiva valo, mikä ois tosi kätevä etenkin näin talvella kun on tosi pimeä sillon kun luonnonvalo on jo kadonnut. Valon avulla tätä ongelmaa ei olis. En kuitenkaan tarkota mitä tahansa valoa, vaan esim just tällasta led-valaisinta, jonka valo vastaa päivänvaloa! Ois siis aivan täydellinen. Keinovalo, jonka värilämpötila vastaa päivänvaloa.

Ne varsinaiset joululahjat, mitä lahjaksi toivoin, ovat sen sijaan vähemmän hintavia ja olettaisin (/tiedän) saavani ainakin osan niistä.Toiveena siis tollanen haalariasia (ei tuo OnePiecen versio vaan ihan se Tokmannin :)), Lantliv -lehden uusin numero, Helinä-Keiju ja siipien salaisuus DVD, seinäkalenteri, unisukat (eli tollaset Sidoste pehmosukat), suklaata (esim. Toffifee, Juhlapöydän konvehdit, Geisha, Fazerin sininen), pinkit nappikuulokkeet, lahjakortteja (esim. vaatekauppoihin) ja rahaa. Raha tosin on ollut meidän perheessä joka vuonna pannassa, eli siis se on asia, mitä kukaan ei saa koskaan meidän perheessä lahjaksi. Mun kavereille on ihan normaalia saada rahaa joululahjaksi, mutta mää en ole itse koskaan saanut. Oon kyllä kovasti yrittänyt vaikuttaa asiaan, koska ois tosi kiva säästää se raha johonkin isoon asiaan (esim. siihen videokameraan), mutta ei. Sit tietty näiden juttujen lisäksi ois kiva taas saada ne perinteiset mummon tekemät villasukat, koska mikään ei oo kivempi tunne ku laittaa uudet villasukat jalkaan (ja se tieto, että villasukkakokoelma on taas kasvanut parilla).

No comments:

Post a Comment